جدیدترین موضع‌گیری عربستان درباره میدان گازی آرش

جدیدترین موضع‌گیری عربستان درباره میدان گازی آرش

مدیر عامل شرکت آرامکو عربستان به موضع‌گیری درباره روند امور در میدان گازی آرش پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الشرق الاوسط، عربستان به موضع گیری جدید درباره میدان گازی آرش پرداخت و مدعی طی شدن روند امور با کویت طبق برنامه شد.

بر اساس این گزارش، مدیر عامل شرکت آرامکو تاکید کرد که این شرکت به اجرای برنامه های خود در میدان الدره(آرش) با همکاری کویت ادامه خواهد داد.

امین ناصر، مدیرعامل شرکت آرامکو عربستان گفت که برنامه ریزی مربوط به میدان مشترک با کویت در حال پیشرفت است.

وی افزود: فعالیت در این میدان طبق برنامه ریزی با کویت پیش می رود و در این مرحله مشکلاتی از حیث مهندسی و توسعه وجود ندارد.

این در حالی است که چند روز قبل، سعد البراک، وزیر نفت کویت مدعی شده بود: «ادعاهای ایران» در مورد میدان گازی الدره(آرش)، این واقعیت را که کویت و عربستان مشترکاً مالک این میدان هستند را تغییر نمی‌دهد. وزارت نفت کویت تمام اطلاعات لازم برای هرگونه مذاکره یا اقدامی را در اختیار وزارت امور خارجه این کشور قرار می دهد. میدان گازی الدره در سال ۱۹۶۷ کشف شد و به طور کامل در منطقه دریایی تقسیم شده بین کویت و عربستان سعودی واقع شده است. این میدان، به طور مشترک مشترک برای کویت و عربستان است و آنها به تنهایی و به واسطه مالکیت مشترک و انحصاری خود بر این حقوق در آن منطقه، حق کامل بهره برداری از منابع طبیعی موجود در آن را به شکل مساوی دارند.کویت در ۲۱ مارس ۲۰۲۲ قراردادی با عربستان برای توسعه میدان مذکور به ظرفیت یک میلیارد فوت مکعب و ۸۴ هزار بشکه میعانات گازی در روز امضا کرد. در حال حاضر در نشست های فنی که به طور منظم بین طرف های کویتی و سعودی برای این منظور برگزار می شود، هماهنگی صورت می گیرد.

این درحالی است که پیش از این هم وزارت خارجه عربستان با انتشار بیانیه ای بار دیگر هرگونه حق ایران در میدان گازی آرش را انکار کرد و از ایران خواست که برای ترسیم مرزهای آبی وارد مذاکره شود.

وزارت خارجه این کشور بار دیگر مدعی شد: حقوق و حاکمیت کامل این منطقه و بهره برداری از منابع آن تنها برای کویت و عربستان است. باردیگر و همانند گذشته ایران را به مذاکره در خصوص ترسیم حد شرقی منطقه بر اساس قوانین بین المللی و اصل حسن همجواری به گونه‌ای که ایران یک طرف مذاکره و عربستان و کویت طرف دیگر آن باشد دعوت می کنیم.

لازم به ذکر است که نزاع بر سر این میدان نفتی- گازی میان ایران و کویت به دهه ۱۹۶۰ مربوط می‌شود که هر یک از این کشورها حقوق حفاری برای کشف گاز را به دو شرکت مختلف واگذار کردند. در سال ۲۰۱۱، ایران حفاری در این میدان را از سر گرفت و این باعث شد که کویت و عربستان درباره ترسیم مرزهای دریایی خود و ترسیم میدان‌های نفتی مشترک به توافق برسند. سپس به مدت چند سال ایران و کویت مذاکراتی برای حل اختلافات بر سر منطقه کمربند ساحلی در مرز دریایی دو کشور اجرا کردند که نتیجه‌ای در پی نداشت.

در ۲۱ مارس ۲۰۲۲ عربستان و کویت، توافقی را برای توسعه این میدان گازی امضا کردند که به موجب آن شرکت نفت کویت و شرکت آرامکو اقدامات لازم برای توسعه این میدان گازی و استخراج آن را انجام می‌دهند.

بر اساس برآوردها حجم گازی که از میدان گازی میدان آرش قابل استخراج است بسیار زیاد است. میدان گازی آرش- الدره در آب‌های مرزی بین ایران و منطقه سابقا بی‌طرف بین کویت و عربستان واقع شده است و بر این اساس و طبق این مرز، حدود ۴۰ درصد تاسیسات نفتی و گازی موجود میدان آرش-الدره در آب‌های سرزمینی ایران قرار دارد. اهمیت میدان آرش علاوه بر حضور لایه‌های نفتی و گازی با مقدار زیاد میعانات گازی، حفظ حاکمیت کشورمان بر آب‌های این منطقه است.

کد خبر 5856805

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • امیر IR ۰۰:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
      25 17
      عربستان و کویت نمی توانند حق ایران را در میدان آرش نادیده بگیرند چون بیش از ۴۰درصد از میدان گازی آرش در آب های ایران می باشد اگر عربستان و کویت جرأت دارند به منابع گازی ایران دست درازی کنند آن موقع خارج از عرف دیپلماتیک ما از طریق دیگری پاسخ قاطع و قوی خواهیم داد
    • م IR ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
      19 21
      اگر اهمیت داره پس مماشات چیه.ما هم باید شروع کنیم .هرچه‌پس بکشیم اونا بیشتر می تازن.
    • قلی IR ۰۰:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
      12 12
      چرا ایران ضعیف برخورد می کند میدان گازی آرش متعلق به ایران است مسولین ایران با کم کاری و ضعف و بی تدبیری حقوق و منابع ملی ایران را از دست خواهند داد ایران باید با اقتدار عمل کند و در خصوص ترسیم مرزها ی آبی بسیار محتاط باشد .
    • اﻳﺮاﻥ IR ۰۰:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
      17 6
      اﮔﺮ ﻣﺴﻌﻮﻻﻥ ﻛﺸﻮرﺳﻴﺎﺳﺖ ﻫﺎﻱ ﻛﺸﻮﺭ ﺭا ﺗﻐﻴﺮ ﺑﺪﻫﻨﺪ اﻗﺘﺼﺎﺩ ﻛﺸﻮﺭ ﺭا اﺯ اﻳﻦ ﻭﺿﻌﻴﺖ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﺯﻳﺎﺩ ﺧﺎﺭﺝ ﻛﻨﻨﺪ ﺑﻪ ﺧﺪا ﻛﺸﻮﺭﻣﺎﻥ ﺗﻮ ﺩﻧﻴﺎ ﻣﻨﻂﻘﻪ ﺑﻲ ﺭﻗﻴﺐ ﻣﻴﺸﻮﺩ
    • حسن IR ۰۵:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
      16 8
      دولت انقلابی قرار نیست کار تأثیرگذاری در این زمینه انجام دهد؟